Technologie spożywcze, doradztwo, projekty
FIRMA NASZA OFERUJE:
- EKSPERTYZY, KONSULTACJE I DORADZTWO TECHNOLOGICZNE
- KONCEPCYJNE PROJEKTY TECHNOLOGICZNE
- MASZYNY, URZĄDZENIA, KOMPLETNE ICH ZESTAWY I LINIE
- WDROŻENIA TECHNOLOGII I PROCESÓW PRODUKCYJNYCH
- MONTAŻ I ROZRUCH INSTALACJI TECHNOLOGICZNYCH
Obszarem, w którym najczęściej poruszamy się, jest asortyment produkcyjny obejmujący wyposażenie technologiczne dla zakładów produkujących przykładowo :
- musztardy, ketchupy, sosy, dressingi, majonezy, chrzany tarte
- octy, oleje, syropy, napojeRozdrabniacz głąbów, szatkownik, przenośnik, solniczka - urządzenia do produkcji krajanki z kapusty i kapusty kiszonej (kwaszonej)
- dżemy, przeciery, marmolady, konfitury, owoce w żelu, koncentrat pomidorowy
- soki owocowe, świeżo tłoczone soki warzywne i owocowe,
- surówki, sałatki o przedłużonej trwałości, kwaszonki (kapusta kiszona, ogórki kiszone), frytki, obierane warzywa pakowane próżniowo
- konserwy warzywne żywności kwaśnej i zakwaszanej,
- koncentraty spożywcze, produkty sypkie, instant (lody w proszku, gofry, proszek do pieczenia itp.), kompozycje przypraw
i wiele innych, nie wymienionych.
TTM oferuje rozwiązania dla produkcji ketchupów, sosów pomidorowych, koncentratu pomidorowego, suszonych pomidorów, przecieru pomidorowego, soku pomidorowego i innych przetworów na bazie pomidorów.Realizujemy indywidualne i wymagające projekty na życzenie klienta.
W przeciągu ponad 20 lat naszej działalności zrealizowaliśmy zamówienia na zestawy, układy i linie technologiczne, maszyny i urządzenia, które trafiły do krajowych i zagranicznych klientów. Specjalizujemy się także w projektowaniu i budowie urządzeń prototypowych, o różnym stopniu zaawansowania, z wykorzystaniem innowacyjnych, często pionierskich rozwiązań.
ZAPRASZAMY.
Obszar naszej oferty to między innymi :
- linia do produkcji obieranych warzyw o przedłużonej trwałości
- linia do produkcji kapusty kiszonej
- linia do produkcji ogórków małosolnych i ogórków kiszonych
- linia do kupażowania i rozlewu miodów
- linia do produkcji tzw. jednodniowych soków z owoców i warzyw
- linia do produkcji soków typu "smoothie"Napełniarka grawitacyjna 6-nalewakowa
- linia do tzw. zimnej pasteryzacji metodą HPP (High Pressure Processing )
- linia do produkcji jabłka prażonego
- linia do produkcji cydrów i jabłeczników
- linia do produkcji tzw. "niskopasteryzowanych" soków z owoców i warzyw
- linia do produkcji dżemów z różnorodnych owoców
- linia do produkcji soku z mango i innych owoców cytrusowych
- linia do produkcji owoców kandyzowanych
- linia do produkcji sosów typu adżika
- linia do produkcji sosów grzybowych, grzybowo-warzywno-ziołowych na zimno
- linia do produkcji musztard i sosów musztardowych
- linia do produkcji ketchupów i sosów pomidorowych
- linia do produkcji koncentratu pomidorowego
- linia do produkcji majonezów i sosów majonezowych
- linia do produkcji chrzanu tartego i sosów chrzanowych
- linia do produkcji przecierów owocowych i produktów typu puree
- linia do produkcji tzw. jednodniowego soku marchwiowego
- linia do produkcji soków z wiśni, czeremchy i brzozy brodawkowatej
- linia do produkcji soku z rokitnika
- linia do produkcji soku z owoców róży (np. rosa rugosa) i innych przetworów
- linia produkcji kwaszonek z grzybów, owoców i warzyw
- linia do produkcji lodów w proszku
- linia do rozlewu olejów jadalnych
wraz z możliwością koncepcyjnego zaprojektowania oddziałów produkcyjnych, opracowania receptur i technologii, montażu i uruchomienia urządzeń wraz z wykonanej próbnej, pilotażowej produkcji.