Technologie spożywcze, doradztwo, projekty

FIRMA NASZA OFERUJE:

  • EKSPERTYZY, KONSULTACJE I DORADZTWO TECHNOLOGICZNE
  • KONCEPCYJNE PROJEKTY TECHNOLOGICZNE
  • MASZYNY, URZĄDZENIA, KOMPLETNE ICH ZESTAWY I LINIE
  • WDROŻENIA TECHNOLOGII I PROCESÓW PRODUKCYJNYCH
  • MONTAŻ I ROZRUCH INSTALACJI TECHNOLOGICZNYCH


Obszarem, w którym najczęściej poruszamy się, jest asortyment produkcyjny obejmujący wyposażenie technologiczne dla zakładów produkujących przykładowo :

  • musztardy, ketchupy, sosy, dressingi, majonezy, chrzany tarte
  • octy, oleje, syropy, napojeRozdrabniacz głąbów, szatkownik, przenośnik, solniczka - urządzenia do produkcji krajanki z kapusty i kapusty kiszonej (kwaszonej)
  • dżemy, przeciery, marmolady, konfitury, owoce w żelu, koncentrat pomidorowy
  • soki owocowe, świeżo tłoczone soki warzywne i owocowe,
  • surówki, sałatki o przedłużonej trwałości, kwaszonki (kapusta kiszona, ogórki kiszone), frytki, obierane warzywa pakowane próżniowo
  • konserwy warzywne żywności kwaśnej i zakwaszanej,
  • koncentraty spożywcze, produkty sypkie, instant (lody w proszku, gofry, proszek do pieczenia itp.), kompozycje przypraw

i wiele innych, nie wymienionych.

TTM oferuje rozwiązania dla produkcji ketchupów, sosów pomidorowych, koncentratu pomidorowego, suszonych pomidorów, przecieru pomidorowego, soku pomidorowego i innych przetworów na bazie pomidorów.Realizujemy indywidualne i wymagające projekty na życzenie klienta.
W przeciągu ponad 20 lat naszej działalności zrealizowaliśmy zamówienia na zestawy, układy i linie technologiczne, maszyny i urządzenia, które trafiły do krajowych i zagranicznych klientów. Specjalizujemy się także w projektowaniu i budowie urządzeń prototypowych, o różnym stopniu zaawansowania, z wykorzystaniem innowacyjnych, często pionierskich rozwiązań.


ZAPRASZAMY.


Obszar naszej oferty to między innymi :

  • linia do produkcji obieranych warzyw o przedłużonej trwałości
  • linia do produkcji kapusty kiszonej
  • linia do produkcji ogórków małosolnych i ogórków kiszonych
  • linia do kupażowania i rozlewu miodów
  • linia do produkcji tzw. jednodniowych soków z owoców i warzyw
  • linia do produkcji soków typu "smoothie"Napełniarka grawitacyjna 6-nalewakowa
  • linia do tzw. zimnej pasteryzacji metodą HPP (High Pressure Processing )
  • linia do produkcji jabłka prażonego
  • linia do produkcji cydrów i jabłeczników
  • linia do produkcji tzw. "niskopasteryzowanych" soków z owoców i warzyw
  • linia do produkcji dżemów z różnorodnych owoców
  • linia do produkcji soku z mango i innych owoców cytrusowych
  • linia do produkcji owoców kandyzowanych
  • linia do produkcji sosów typu adżika
  • linia do produkcji sosów grzybowych, grzybowo-warzywno-ziołowych na zimno
  • linia do produkcji musztard i sosów musztardowych
  • linia do produkcji ketchupów i sosów pomidorowych
  • linia do produkcji koncentratu pomidorowego
  • linia do produkcji majonezów i sosów majonezowych
  • linia do produkcji chrzanu tartego i sosów chrzanowych
  • linia do produkcji przecierów owocowych i produktów typu puree
  • linia do produkcji tzw. jednodniowego soku marchwiowego
  • linia do produkcji soków z wiśni, czeremchy i brzozy brodawkowatej
  • linia do produkcji soku z rokitnika
  • linia do produkcji soku z owoców róży (np. rosa rugosa) i innych przetworów
  • linia produkcji kwaszonek z grzybów, owoców i warzyw
  • linia do produkcji lodów w proszku
  • linia do rozlewu olejów jadalnych

wraz z możliwością koncepcyjnego zaprojektowania oddziałów produkcyjnych, opracowania receptur i technologii, montażu i uruchomienia urządzeń wraz z wykonanej próbnej, pilotażowej produkcji.